במדינת ישראל של שנת 2020 הרבה אנשים לא יודעים מה קורה סביבם. אולי זה כי הפכנו עם השנים לאדישים יותר ויותר, ואולי זה כי פשוט חלק מאיתנו עצלנים מדי כדי לברר מה מגיע להם. מי שנהנה מההתנהלות הזו היא בעיקר המדינה, שצוברת לעצמה כספים על חשבון כל אלו שלא יודעים מה מגיע להם. כדי להתחיל ולפקוח לכם את העיניים, במאמר הקרוב נסביר לכם מהו תיקון 190, ואם אתם שואלים אותנו – היינו ממליצים לכם להעמיק בו אפילו יותר בהמשך.
תיקון 190 – תיקון למה?
בכל הנוגע לתחום הפנסיה, אנשים רבים לא כל כך יודעים מה קורה בקרן שלהם. אין להם מושג כמה כספים הצטברו בה, מתי הם יכולים למשוך אותה וכמה מס הם צריכים לשלם עליה. היות וההליך הוא גם ככה בירוקרטי, מנסה המדינה לשחרר חוקים ותיקונים שיוכלו לסייע לפנסיונרים החדשים להבין מה הכי חכם לעשות עם הכסף שלהם, ואיך הכי חכם לעשות את זה.
אז מה זה תיקון 190?
תיקון 190 או בשמו המלא תיקון 190 לפקודת מס הכנסה הוא תיקון שנכנס לתוקף לפני 8 שנים, שנת 2012. אנשים שגילם קרוב לגיל הפרישה, 62 אצל נשים ו-67 אצל גברים, חסכו כספים בכל מיני אפיקים מקובלים כמו פקדון בבנק או קרן נאמנות. אנשים אלו הבינו עם הזמן שיש להם את היכולת להפקיד לקופת הגמל שלהם כספים "נזילים", ובזמן הפידיון מקבלים דמי ניהול נמוכים במיוחד וכמו כן גם תשלומי מס פחותים יותר.
תיקון 190 מטרתו בעצם לאפשר לאותם אנשים הטבות מס בעת הפקדת הכספים הפנויים בקופת הגמל, לשלם מס מופחת בכ-15% עבור הרווח הנומינלי, בהעברה שבין הדורות – הטבת מס נוספת ואף במקרים של שימוש בכספים כקצבה חודשים – פטור מלא ממס.
איך זה עוזר לי?
תיקון 190 מביא איתו יתרונות בולטים כמו מסלולי השקעה שונים ומגוונים, דמי ניהול נמוכים ביותר, כספים זמינים למשיכה, חיסכון בתשלומי מס וליווי מקצועי בזמן ניהול השקעות. אם אתם מתקרבים לגיל פרישה, כדאי לקחת את תיקון 190 בחשבון ולהבין איך הוא יכול להתחיל לבוא לעזרתכם. שיהיה בהצלחה!
למשוך אותם. בהצלחה!
כבר אלפי ישראלים ביצעו איתור כספים